Om Garnityr

Garnityr är den lilla personliga butiken där detaljer och tillbehör får ta mycket plats. Jag vill ge rum åt det vackra i vardan, det där lilla som lätt springs förbi i våra stressade liv. Stanna upp och sticka några varv, vila ögonen på en vacker bild eller baka ett bröd!

Mindfulness gifter sig perfekt med kreativitet
och ger en underbar eftersmak.

Linda Brodin

Garnityr – Dekorativt tillbehör

Ordet garnityr kommer av franskans garniture, som betyder tillbehör, prydnad. Ordet garnityr har kopplingar till alla mina tre yrkesgrenar – kök/bakning, hantverk/design och grafisk formgivning.

Namnet Garnityr syftar alltså på de viktiga detaljerna – dekorationen, finishen, piffet – det som gör helheten extra smakfull och åtråvärd. Att ordet dessutom är en förlängning av garn gör det bara ännu bättre!

Linda

Bakom webshopen Garnityr står företaget Linda Brodin Design & Garnityr, läs mer på www.lindabrodindesign.se.

Jag är Linda – utbildad kock/kallskänka samt har fil kand i medieteknik – allmänt hantverksintresserad och sedermera specialiserad i garnbranschen. Jag stickar, virkar och krokar, gör egen design och bloggar på www.lindascrafting.se samt tidigare på www.jarbo.se/sv/blog. På Instagram finns jag som @lindas_crafting, @garnityr och @the_yarning_chef.

Jag älskar att fotografera och kan sitta länge och bara titta på en vacker bildkomposition. Ganska ofta inspireras jag faktiskt av mina egna bilder! Att dokumentera sin kreativa process eller bara vardagliga ting, kan alltså ge resultat på flera plan.

Jag har en stark drivkraft att skapa och vill gärna dela med mig av det. Kanske inspirerar jag just dig att hitta glädjen och rofylldheten i handarbete och kreativitet. Det gör mig glad!

Vision

På Garnityr.se har jag sammanfattat mina tre passioner i livet: Handarbete (pyssel och skapande), Kök (bakning och dekorationer) och Presenter (färg & form/glädjen i att ge).

Kreativt tänkande och skapande kan vara ordentlig hjärngymnastik likväl som meditation. Handarbete har en läkande och lugnande effekt för våra stressade hjärnor och det här brinner jag lite extra för. Jag vill sprida kunskap och visa att glädjen i handarbetet är helande för både kropp och själ.

Garnityr är mitt hjärtebarn och jag gör allt här i den takt jag själv mår bra av. Jag hoppas att det kommer märkas och att fler gör som jag: Stressa inte över sånt som är oviktigt, ägna istället din tid åt det du mår bra av och blir glad av. Jag mår bra av att skapa och det är helt okej!

Policy

Skapande och kreativitet ska vara tillgängligt för alla!

Garnityr vill erbjuda produkter som känns bra och viktiga för att tillgodose behovet av att stressa ner med hjälp av handarbete och kreativitet.

Ledord

Pay it forward – om du kan något, lär någon annan.

Ge bort ett garnnystan – bara för att du vill.

Gör mer av det du själv mår bra av!

Ge dig själv ett garnnystan – bara för att du kan.